endoközösségek

Nem vagy egyedül!
 
Amikor értetlen, sajnálkozó, rosszabb esetben méltatlankodó tekintetek között támolyogsz a munkahelyi mosdó felé...
amikor az iskolatársaid, tanáraid furcsán néznek rád látszólag ok nélküli szenvedésed láttán...
amikor magyarázkodni kényszerülsz férjed/barátaid/családod/stb. előtt...
amikor van, hogy az orvos is lesajnáló félmosollyal konstatálja panaszaidat...
 
Nna, olyankor KELL az, hogy tudd - nem veled van a baj!
Nem, nem alacsony a fájdalomtűrő küszöböd.
Nem, nem liheged túl ezt a "havi sztorit".
Nem, nem te mozogsz/táplálkozol/gondolkodsz/érzel/élsz/panaszkodsz - hibásan/eleget/keveset/túl sokat/
 
 
De legfőképpen tudnod kell!
Nem vagy egyedül!
 
Nézz körül! Csak szűkebb környezetedben hozzád hasonlók százai, ezrei küszködnek ugyanígy. Némák vagyunk. Mert szégyelljük/kínosnak tartjuk/magunk sem értjük/mit sem tudunk róla/stb.
Némák vagyunk?
NEM!
 

Együtt könnyebb - Női Egészségért Alapítvány - Endo Klub 

Ha felmerül az endometriózis gyanúja, az ember először arra gondol, hogy ez csak egy rossz álom és ez vele nem történhet meg! Mi is - akik az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítványt létrehoztuk - épp ugyanígy gondoltuk.

Egy olyan közösség vagyunk, akik támogatják egymást, megosztják a tapasztalataikat és rendszeresen találkoznak.

Ugyanakkor alapítványunk elsődleges célként fogalmazta meg az egészséges életmód, a nőiesség, a női egészségtudat tudatosítását a nőkben, 3 „területen" keresztül: ismeretterjesztés, nevelés, oktatás.

Havi rendszerességgel szervezünk klub programokat, évente legalább 2 alkalommal egész napos rendezvényen várjuk az endometriózissal (egyéb hormonális kihívással küzdők), illetve egészséges életmód fenntartása iránt érdeklődő résztvevőket.

Célunk, hogy a tapasztalatok megosztásával segítsük egymást és ezt elérhetővé tegyük mindenki számára. Fontosnak tartjuk, hogy pozitivitásunkból mások is erőt meríthessenek.

Gyere csatlakozz hozzánk, nézz körül az oldalainkon és ha kérdésed van, írj nekünk!

https://www.facebook.com/noiegeszsegert/

https://www.facebook.com/endometriozismagyarorszag/

https://www.facebook.com/groups/525517660918619/

Ne feledd! Együtt könnyebb!


EndoBlog.hu - Valódi válaszok

Árvai Nóra pszichológus, szomatoterapeuta, perinatális szaktanácsadó, szakíró szakember és endometriózisból gyógyult nő, aki tudja, miről beszél, hiszen maga is átélte az endometriózissal való küzdelmet. Tapasztalatait és sokoldalú tudását szakemberként kamatoztatta,  módszere immáron Magyarországon és a határokon túl is keresett és bizonyított.

Jó helyen jársz, ha endometriózisod van, ha azt gyanítod, hogy endometriózisod lehet, ha a párod vagy más családtagod, esetleg egy barátod szenved ettől a betegségtől, vagy ha egyszerűen csak tájékozódni szeretnél. Sok nélkülözhetetlen, hasznos információt megtudhatsz a menüpontokat és a blogot olvasgatva is.

endoblog.hu


Gluténmentesen, Egészségesen!

 

Endometriózis. Ugye furcsa és ijesztő szó?

Számomra, és valószínűleg számotokra is az volt, amikor meghallottuk ezt a diagnózist.

Az ember mit tesz ilyenkor? Leül a számítógép elé, és keres. Utána pedig jött a rémület. Azt hiszem, ezek azok a fázisok, amiken mindannyian keresztülmentünk.

De minden rosszban van valami jó. Ez egy olyan betegség esetében nem hangzik túl logikusan, mint az endometriózis. Elismerem. Hiszen mi lehet ebben a jó?

Pedig, így öt év távlatából azt kell, hogy mondjam, ebben is volt valami jó. Abban, hogy beteg lettem. Mert megismertem olyan segítőkész embereket, akik nélkül talán a mai napig küszködnék ezzel a rettenetes betegséggel. Megtanultam, hogy vannak önzetlen emberek, akik pusztán segíteni akarásból mások mellett állnak, és segítenek. Megtanultam megérteni, hogyan működik a női test, és hogy mi szükséges a hormonegyensúly fenntartásához. Enélkül a betegség nélkül ezek a fontos tapasztalatok hiányoznának az életemből. Mi, akiknek a gyógyulását az oldalunkon olvashatjátok, azért fogtunk össze és hoztuk létre az oldalunkat, hogy segítsünk azoknak, akik szeretnének ebből a betegségből egy tünetmentes állapotot elérni.

Hiszen az endometriózist ösztrogén-dominancia okozza. Arra törekedtünk mindannyian, hogy azt a hormonegyensúlyt a szervezetünkben ami megbomlott, újra helyreállítsuk. És ezt megtettük többen sikerrel.

Önsegítő csapatunk évek óta létezik, melynek egy weboldal és egy fórum adkeretet.

Aki gyógyulni szeretne, az általában azzal szembesül, hogy rengeteg különböző, sőt egymásnak merőbenellentmondó alternatív gyógymódokat javasolnak számára. Sokszor olyan módszereket is, amelyek akárkifejezetten károsak is lehetnek.

Az internet az információk tárháza, de nehéz eldönteni kinek higgyünk. Külföldi oldalakon rengeteginformáció található az endometriózisról és alternatív kezelési módszerekről, de sajnos nem mindenbeteg beszél idegen nyelveket. Többek között ebben is segítségre van a weboldal, ami sok fontos információt egy helyen összefoglal, valamint külföldi kutatások eredményeit is elérhetővé teszi.

Célunk, az hogy olyan módszereket tegyünk közzé, amik tudományos alapokon nyugszanak.

Célunk az ingyenes, mindenki által elérhető, hiteles információnyújtás.

Kívánjuk mindenkinek azt, hogy sikerrel járja végig azt az utat, ami a gyógyuláshoz vezet.

Molnár Adél, Pál Johanna

Gluténmentesen, Egészségesen!

Endometriózis Fórum - Együtt a Gyógyulásért!


Nagyon örülök a kezdeményezéseteknek, csütörtökön természetesen én is ott leszek a Városház téren.
 
Tegnap végre elindítottam a blogomat, aminek létrehozását már nagyon régóta terveztem és a csütörtöki világnap közeledtével egyre inkább úgy éreztem, hogy bele kell vágnom.
 
http://instantendo.wordpress.com/
 
Szeretettel várjuk más közösségek csatlakozását! Leveleket az endomarcius@gmail.com címre küldjetek!